Tracking the subject

Die audiovisuelle Installation von TRIPOT über subjektive Erfahrungen von Geflüchteten auf dem langen Weg nach Westeuropa, produziert von der Filmwerkstatt Münster, ist vom ersten Juni bis Ende August im Rahmen der Ausstellungsreihe UN| SETTLED in Bunkern und Gängen des Atlantikwalls in Oostende / Belgien zu sehen.

Internetseite UN | SETTLED

Blog TRIPOT

Aus dem Programm von UN | SETTLED

Tracking the subject

2018, Audiovisuele installatie & publicatie

Deze audiovisuele installatie dompelt je onder in de belevingswereld van vluchtelingen onderweg naar West-Europa. Stap binnen in een cirkelvormige sculptuur, de projectie is een 360° panorama. Een selectie uit het onderzoeksmateriaal van de installatie wordt verzameld in een publicatie: tracking-the-subject.org.

De film kijkt kritisch naar het ontmenselijkende discours dat de politiek en de media ontwikkelen over vluchtelingen. Door statistieken, dramatische anekdotes en geconstrueerde dreiging wordt de vluchteling in een slachtofferrol geduwd en buiten de maatschappij gezet. Een streng administratief systeem dwingt hen daarnaast om hun verhaal te objectiveren en doet persoonlijke motieven, ervaringen, opinies en herinneringen naar de achtergrond verdwijnen.

Dit werk probeert het menselijke aspect binnen ‘illegale migratie’ te herstellen. Diepte-interviews met getuigen uit eerste hand werden geanalyseerd en bewerkt tot een audiovisueel script, dat de handleiding vormde voor het maakproces.

Speciaal voor Un|settled ontwikkelt Onbetaalbaar voor dit werk een barak op de site van Raversyde, waarbinnen deze film wordt geprojecteerd.

Gerealiseerd met de steun van het VAF - Coproducent: Filmwerkstatt Münster